О-31 та Ф-23 на заводі “Coca-Cola”

20 березня 2017 року групи О-31 та Ф-23 з викладачами Поплавською Наталією Миколаївною та Ключ Оксаною Олексіївною  відвідали музей “Coca-Cola”. 

На сьогодні смак напоїв  “Coca-Cola” відомий усім, тому нам надзвичайно цікаво було дізнатися про історію виникнення цього напою та технологію його виготовлення. Уперше цей газований напій винайшли у 1886 році в штаті Джорджія в Атланті (США). Його автором став фармацевт Джон Пембертон, але назву придумав його бухгалтер Френк Робінсон, який своїм каліграфічним почерком написав слова “Coca-Cola”. В Україні перша виробнича лінія почала роботу у 1999 році. І вже в цьому ж році авторитетне видання “International Food Engineering” визнало Київський завод найпрестижнішим та найсучаснішим серед усіх заводів “Coca-Cola” у Європі.

Окрім цікавої розповіді про історію виникнення цього напою, на нас чекала захоплива екскурсія до різних цехів - контролю якості, виготовлення пластикових пляшок, розливу готової продукції, де ми мали можливість дізнатися та побачити на власні очі організацію повного циклу виробництва напоїв, починаючи з унікального очищення води, виготовлення сиропу і закінчуючи розливом готових напоїв у пластикові пляшки та їх доставку.

Цікаво, що завод видобуває воду зі свердловин Сеноманського (220 м) та Юрського (390 м) горизонтів, чим забезпечує відсутність забруднень антропогенного походження. Якість видобутої води залежить, насамперед, від якості самої свердловини, зокрема труб та обслуговування. У цих свердловинах можливість потрапляння сторонніх домішок з труб, земної товщі та з поверхні землі практично виключена. Вода, що добувається, вже є питною за всіма параметрами та стандартами.

Не менш цікавою частиною екскурсії став перегляд корпоративного фільму про компанію і, звісно, дегустація напоїв виробника.

На згадку ми всі отримали професійне фото в музеї підприємства. 

                                                                                               Студентка групи О-31 Панчук Карина